Bilim insanları dilin haritasını çıkardı – Son Dakika Bilim Teknoloji Haberleri

Diliniz kilo kaybınızın anahtarı olabilir mi? Yeni araştırmalar yoluyla, bilim adamları bunun mümkün olduğunu söylüyor.
Araştırmacılar ilk kez dilin üç boyutlu yapısını ve şekerli tatlar alan tat reseptörünü haritaladılar.
Bağımsız Türk tarafından aktarıldığından, bu reseptörler tatlı tat veren ve asit veya acı lezzetler gibi diğer reseptörlerden farklı olarak çok hassas olmayan bir şekilde gelişen çok sayıda farklı kimyasal tespit edebilir. Bu bizi şekerli yiyeceklere yöneltir ve enerji ihtiyaçlarımızı dilememizi sağlar.
Çarşamba günü yapılan bir bildiriye göre, bu tatlı tat reseptörünün daha iyi anlaşılması, onu neyin değiştirebileceğini ve şeker için iştahınızı değiştirebileceğini bulmasını sağlayabilir.
Columbia Üniversitesi ve Howard Hughes'da görevli bir araştırmacıydı. Juen Zhang bir açıklamada açıkladı, “Şekerin obezitede oynadığı ana rol göz ardı edilemez“Dedi.
Bugün şeker yerine kullandığımız yapay tatlandırıcılar şeker yeme arzumuzu önemli ölçüde değiştirmiyor. Artık reseptörün nasıl göründüğünü bildiğimize göre, bir şeyler daha iyi tasarlayabiliriz.
Zhang, Cell adlı akademik dergide yayınlanan sonuçların ana yazarıdır.
Bu dönüm noktasına ulaşmak için Zhang ve ortak yazarları üç yıldır çalıştılar.
Reseptörü analiz etmek için krio-elektron mikroskopisi kullandılar. Dilin ve tatlı reseptörün 3D yapısının görüntülerini yakalamak için elektron ışınlarını vurdular.
İki ana yarıdan oluşan reseptör, Finekapan bitkisine benzer bir bileşen içerir. Bu bölümün Bond Cepi olarak adlandırılan yapısını bilmek, bazı insanların neden tatlılara karşı bu kadar hassas olduklarını daha iyi anlayabilir.
Columbia Zuckerman Enstitüsü, araştırmacı başkanı ve ortak yazarı. Anthony Fitzpatrick, “Bu reseptörün bağlanma cebi, işlevi sıkıca tanımlamak için kesinlikle hayati önem taşıyor” dedi.
Kesin şekli bilerek, tatlandırıcıların neden ona bağlı olduğunu ve reseptörü aktive eden veya düzenleyen daha iyi molekülleri nasıl geliştirebileceğimizi veya keşfedebileceğimizi anlayabiliriz ”diye ekledi.
Tatlı tat reseptörü ağızda olmasına rağmen, vücudun her yerinde mevcuttur. Bu nedenle, haritalar metabolizmayı inceleyen daha fazla aramayı destekleyebilir. Bu araştırma, obeziteye karşı devam eden mücadele için inanılmaz derecede yararlı olabilir.
Obezite, Amerika Birleşik Devletleri'nde büyük bir sorundur, bu da 5'den iki çocuğu ve 5 yetişkinden ikisini etkilemektedir. Ek olarak, çok fazla şeker tüketimi, kalbin ve karın bölgesi etrafında daha büyük bir yağ birikimi ile ilişkilidir, bu da kişinin sağlığı için riskli bir durumdur.
Araştırma teknisyeni ve Fitzpatrick Laboratuvarı'ndaki araştırma teknisyeni Andrew Chang, “İnsanlara yardım etmek için bilim anlayışımızı ilerletmeye çalışıyoruz” dedi.