Güncel Haberler
Anadolu’nun baharından kahvaltı sofralarına: Kaygana tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Kayyana, zengin baharatlar ve Anadolu'nun yöresel malzemeleriyle hazırlanan enfes bir kahvaltı lezzetidir. İşte hazırlaması kolay ve lezzetli kayaya tarifi…
Yayınlanma: 03.05.2024 – 10:44
Abo Ol
Kayana, pürüzsüz dokusu ve doyurucu içeriğiyle kahvaltı sofralarınıza keyif ve lezzet katarken, Anadolu'nun özgün lezzetini de sofralarınıza taşıyor. İşte, tarifi yapımı kolay, lezzetli ve kaygan…
KAYGANA TARİFİ
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 bardak su Süt
- maydanoz
- Dereotu
- yeşil soğan (tadına göre sebze ekleyin)
- tuz
yapı
- Öncelikle un, süt ve tuzu karıştırın.
- Daha sonra yumurtaları ekleyin.
- En son sebzeleri ekleyip karıştırın.
- Yapışmaz bir tavaya 2 yemek kaşığı yağı alıp ısıtın.
- Daha sonra hamuru döküp her iki tarafını da kızartın.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Hamuru ince veya kalın döküp pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.