Güncel Haberler

Anadolu’nun baharından kahvaltı sofralarına: Kaygana tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Kayyana, zengin baharatlar ve Anadolu'nun yöresel malzemeleriyle hazırlanan enfes bir kahvaltı lezzetidir. İşte hazırlaması kolay ve lezzetli kayaya tarifi…

Yayınlanma: 03.05.2024 – 10:44

Abo Ol

Google Haberleri

Kayana, pürüzsüz dokusu ve doyurucu içeriğiyle kahvaltı sofralarınıza keyif ve lezzet katarken, Anadolu'nun özgün lezzetini de sofralarınıza taşıyor. İşte, tarifi yapımı kolay, lezzetli ve kaygan…

KAYGANA TARİFİ

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 bardak su Süt
  • maydanoz
  • Dereotu
  • yeşil soğan (tadına göre sebze ekleyin)
  • tuz

yapı

  1. Öncelikle un, süt ve tuzu karıştırın.
  2. Daha sonra yumurtaları ekleyin.
  3. En son sebzeleri ekleyip karıştırın.
  4. Yapışmaz bir tavaya 2 yemek kaşığı yağı alıp ısıtın.
  5. Daha sonra hamuru döküp her iki tarafını da kızartın.
  6. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  7. Hamuru ince veya kalın döküp pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber