Sahur için hem pratik hem de doymuş lezzet: Makarna için pasta tarifi – son dakika gurme haberleri

Ramazan'da tatmin edici ve pratik sağlıklı bir Sahur yemeği arıyorsanız, makarna hamur işi tam olarak ihtiyacınız olan şeydir! Hızlı bir şekilde hazırlayabilen dolu olan bu tarif, Sahur'da sizi uzun süre dolu tutacak besleyici özelliklere sahiptir. Ayrıca lezzetiyle tüm aile üyelerinin favorisi olacak bir seçenektir. Kuyu, Sahur için pratik ve tatmin edici bir lezzet olan bu tarif nasıl yapılır? İşte, Pasta Reçeti …
Pasta tarifi
Malzemeler:
250 gram makarna (penne veya yay seçebilirsiniz)
3 Yumurta
1 bardak yoğurt
1/2 su bardağı yağ yağı
200 gram beyaz peynir (veya Cagliata'da peynir)
1/2 su bardağı rendelenmiş Cherdar peyniri
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı biber (isteğe bağlı)
Makarna (5-6 adet)
Yağ yağı (hamur arasındaki boşluğu yağlamak için)
Makarnanın pasta için hazırlık
Makarna paketinde belirtilen zamana göre makarnayı çok fazla tuzlu suda kaynatın.
Kaynadıktan sonra, filtreledikten ve bir tarafta soğumasını sağlayın.
Yumurtaları bir kasede kırın, üzerinde yağı ekleyin ve karıştırın.
Sonra tuz, karabiber ve karabiber ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Beyaz peyniri çatalla ezin ve rendelenmiş Cherdar peyniri ile karıştırın.
Bu karışıma soğutulmuş makarnayı ekleyin.
Tepsiyi yağlayın ve bir hamuru soğutun.
Hamura yağ uygulayın.
Bir hamuru soğutun ve tekrar yağlayın.
Bu işlemi 2-3 kat makarna ile yaparak alt tabanı hazırlayın.
Makarna ve peynir karışımını yağlanmış hamurun üzerine eşit olarak dökün.
Kalan hamuru birbirine yerleştirin ve her kat yağlayarak makarnayı kapatın.
Yumurta karışımını makarna üzerine uygulayın.
Tamamen kahverengi olana kadar yaklaşık 30-35 dakika boyunca önceden ısıtılmış bir fırında 180 derecede pişirin.
Fırından çıkarılan makarnayı keserek sıcak veya sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!